דאגה לחיה עזובה

  • כ"ד ניסן התשע"ה

שאלה

שלום לרבנים הצדיקים של הידברות השאלה שלי היא ככה: קרה לי שהלכתי עם חברים באיזה מקום וראינו גור חתולים ממש קטן מן הסתם הוא לא ישרוד לבד... השאלה אם יש עניין או מצווה או חיוב לדאוג לו לפחות לעת עתה לאיזה משהו לאכול (לקנות חלב או משהו כזה)?? אציין שזה לא קרוב לבית שיש אפשרות שהוא יתרגל אלי... וזה לא במקום מעשרות או סתם צדקה שאני רגיל לתת. תודה רבה. עוד דבר רציתי לבקש אם אפשר שתשקלו את העניין...יש אתרים (כמו של הרב רביד נגר ושל חבד) שהשאלות נפתחות באותו דף אינטרנט כשלוחצים על הכותרת וזה ממש הרבה יותר נוח ויותר מהיר. אם תוכלו שגם באתר הנפלא הזה יהיה ככה. תודה רבה רבה רבה

תשובה

שלום וברכה

ורחמיו על כל מעשיו - כאשר את רואה חיה רעבה ועזובה ואת דואגת לה את בוודאי מקיימת מצווה גדולה. כל המרחם על הבריות מרחמים עליו מן השמיים.

יועבר לאחראי.