תפילה וברכות

האם אישה ששכחה להתפלל מנחה צריכה להתפלל ערבית פעמיים?

  • כ"ה ניסן התשע"ה

שאלה

לי ידוע שבחורה צריכה להתפלל שתי תפילות ביום: שחרית ומנחה.

אמרו לי שאם לא התפללתי מנחה, אני צריכה להתפלל ערבית פעמיים. נכון הדבר?

או שצריך שתי תפילות ביום לבחירה: שחרית ומנחה, או שחרית וערבית.

אשמח לקבל תשובה

תשובה

שלום רב,

1. בנות עדות המזרח חייבות להתפלל רק תפילה אחת ביום, ועדיף שיבחרו בתפילת שחרית (שו"ת יביע אומר חלק ו' חלק אורח חיים סימן יז), אולם בנות אשכנז חייבות להתפלל שחרית ומנחה כל יום (משנה ברורה סימן קו סק"ד).

2. אישה שנוהגת להתפלל מנחה ושכחה, כיוון שחייבת להשלים, תתפלל ערבית פעמיים (הליכות שלמה חלק א' פרק יג סעיף ח).

בברכה,

הלל מאירס