שו"ת בין המצרים

האם מותר לנשים להסתפר בספירת העומר ובשלושת השבועות?

  • כ"ו ניסן התשע"ה

שאלה

האם מותר לנשים להסתפר בספירת העומר? ומה ב-3 השבועות? ומה המקורות

תשובה

שלום רב,

1. למנהג בנות ספרד מותר להסתפר בימי ספירת העומר, אולם מנהג בנות אשכנז להימנע, אך במקום צורך (כמו אישה נשואה הצריכה לטבול או שיש לה שערות שיוצאים מחוץ לכיסוי הראש, וכן נערה לצורך שידוכים וכיוצא בזה) מותר גם להן להסתפר.

מקורות: לגבי מנהג בנות ספרד, יעויין חזון עובדיה יום טוב (עמוד רסא), ואור לציון חלק ג' (פרק יז אות ג). ולגבי מנהג בנות אשכנז, יעויין שו"ת אגרות משה חלק יורה דעה חלק ב' (סימן קלז), שו"ת להורות נתן חלק ב' (סימן לב) ואשרי האיש חלק ג' (עמוד תכט סעיף ב).

2. והוא הדין לגבי שלושת השבועות, שמותר לבנות ספרד להסתפר אפילו בשבוע שחל בו תשעה באב, אולם על בנות אשכנז להימנע מתספורת במשך כל שלושת השבועות.

מקורות: לגבי בנות ספרד, יעויין חזון עובדיה ארבע תעניות (עמודים קסג-קסד), ואור לציון חלק ג' (עמוד רנ אות ג). ולגבי בנות אשכנז, יעויין משנה ברורה (סימן תקנא ס"ק עט), ואשרי האיש חלק ג' (פרק סח סעיף יד).

בברכה,

הלל מאירס