שו"ת פסח

קניית דברים שנאפו לאחר הפסח

  • כ"ז ניסן התשע"ה

שאלה

האם יש ענין לקנות דברים שנאפו לאחר הפסח ראיתי כאלה שטוענים שיש בזה הידור וכאלה שאומרים שאין לזה מקור כלל הייתי שמח לשמוע את דעת הרב בנידון תודה רבה.

תשובה

שלום וברכה

רבים הקפידו על כך מחשש שמא המכירה לא היתה לגמרי מתוקנת. כמו כן יש חשש של דעת יחדי שחמץ שנמכר והיה היהודי רוצה בקיומו יש לאסור את אכילת החמץ.

אולם מעיקר הדין אין לחשוש לכך ומותר לאכול בלי פיקפוק מחמץ שנמכר כהלכה לגוי.

בהצלחה,