מריבה עקב נישואין בשנת אבל

  • א' אייר התשע"ה

שאלה

שלום רב לכבודו, אני נשואה ואם ל 3 ילדים. אבי היקר נפטר לפני כ 4 חודשים לאחר שנלחם 3 חודשים במחלת הסרטן. הייתי מאוד קשורה אליו ואף סעדתי אותו בימיו האחרונים. אבקש לשאול את כבוד הרב 2 שאלות: בערב חג פסח, לאחר קריאת ההגדה, בני משפחתי שמחו ושרו, אני ישבתי בצד ולא השתתפתי. שאלתי היא האם כך היה עלי לנהוג או שמא היה עליי לעזוב את המקום? שאלה נוספת: לאחר שאבי היקר נפטר, הבת של אחותי התארסה וסגרה את תאריך החתונה סמוך ל 11 חודש של אבא. אני מאוד נפגעתי כי הרגשתי שהיא לא מכבדת את זכרו של אבי היקר. אחותי (אמא שלה) הסכימה לתאריך ואף שמחה בשמחת בתה מתחתנת. לאימי ולאחותי השנייה הפריע שהאחיינית לא מחכה עד תום השנה, הן אמרו לה את אשר חושבות אך הבטיחו לה שישתתפו בכל מקרה בחתונה. אני רוצה לציין שמאז שהאחיינית סגרה את מועד החתונה, איני מדברת איתה למרות שהיינו קרובות בלב ובנפש אחת לשנייה ואנחנו מאוד אוהבות אחת את השנייה. פשוט מאוד קשה לי לשמוח בשמחתה, אני מרגישה שהלב שלי חסום. אני יודעת שאם היא הייתה קובעת את החתונה לאחר השנה של אבי היקר, הייתי שמחה ומאושרת. אבקש לשאול את כבודו כיצד לנהוג. ביומיים האחרונים התפתחה מריבה גדולה במשפחה. אחותי (אמא של האחיינית) מאוד פגועה ממני, מאחותי ומאמי על כך שאיננו שמחים בשמחת בתה. האחיינית כועסת על שאיני מדברת איתה ועל כך שאנחנו מנסות להתערב לה. האחיינים האחרים (האחים שלה) כועסים עלינו כי פגענו באחות שלהם. יש לציין שאמרתי לאחיינית לפני חודשים שהתאריך מפריע לי ושהייתי מצפה שתקבע בתום השנה אבל זאת בחירה שלה ואני מכבדת את זה, ומאז לא דיברתי איתה על הנושא. אודה לתשובתך.

תשובה

שלום וברכה

בחג הפסח עצמו אין אבילות כלל והיה לך לשמוח יחד איתם.

אסור היה לה לחכות עד סוף השנה ואף התאירך שהיא קבעה הוא מאוחר מאוד ויש להקדים ככל האפשר ובכך יש נחת רוח גדולה לנשמה שצאציה מתחתנים והנשמה זוכה לבוא ולהשתתף בחתונה.

מצווה לומר לה שהיא עשתה את הדבר הנכון ולשמוח בשמחתה ולשמוח שהיא משחמת את אביכם היקר ז"ל בגן עדן.

בברכה,

בנימין שמאולי