שאלה על הלכות נידה

  • ג' אייר התשע"ה

שאלה

היי שלום רב לאחר עיון בפשט הפסוקים של נידה התברר לי כי לפי התורה צריך לשמור שבוע מתחילת קבלת המחזור ואז לטבול. ואין צורך לשמור שבעה נקיים. אינני מבין למה כל הזמן מחמירים מעבר למה שרשום בתורה במיוחד כאשר החטא הראשון בעולם היה בל תוסיף כאשר חווה הוסיפה על איסור הבורא גם את הנגיע בעץ הדעת.

תשובה

שלום וברכה

בתורה יש שני פרשיות. א, פרשת נידה. ב. פרשת זבה. הזבה מחוייבת לספור שבעה נקיים לאחר סיום המחזור והנידה טובלת לסוף שבעה ללא ספירת שבעה נקיים.

הלכה למעשה מאחר ויש פרטי דינם רבים מה היא הזבה ומה היא הנידה החמירו חכמים לספור תמיד שבעה נקיים לפני הטבילה.