נשים

מה עושים? גלולות ונידה.

  • ד' אייר התשע"ה

שאלה

שלום לכבוד הרב! יש לי גיסה שלוקחת גלולות באופן קבוע בלי הפסקה וכך היא תמיד מותרת לבעלה. יוצא לי לראות אותה פעם בשבוע וכל פעם מחדש אני כאילו מקנא בה. לי יש ווסת רגיל כך שיוצא לי שבועיים שבועיים, ומאוד קשה לי העניין הזה. לפעמים אני חושבת אולי גם לקחת גלולות וכל הזמן להיות מותרת, מאוד קשה לי העניין הזה שלהיות נידה וכו... במיוחד שאנחנו משתדלים מאוד להקפיד. מה אני יכולה לעשות? אולי זה לא בסדר שאני בכלל חושבת על זה?? תודה מראש

תשובה

שלום וברכה

אין מחשבה שהיא לא בסדר. הרצף יכול להביא לקרירות מסויימת, ההפסקות מעוררות געגועים מחודשים שוב ושוב מהבעל לאישה ומהאישה לבעל וכפי דברי הגמרא בנידה תניא היה ר"מ אומר מפני מה אמרה תורה נדה לשבעה מפני שרגיל בה וקץ בה אמרה תורה תהא טמאה שבעה ימים כדי שתהא חביבה על בעלה כשעת כניסתה לחופה.

בהצלחה,