שאל את הרב - כללי

רוצה להבין לגביי כשרותם של רבנים שיוצאים נגד רבנים אחרים

  • ז' אייר התשע"ה

שאלה

עדיין לא הבנתי אם הרבנים הנ"ל הם כשרים. הרב אמנון יצחק, הוא קורא לרב יצחק יוסף - "יצחקי" ובעוד כינויים למניהם.. זה ראוי לתלמיד חכם? הרב שמואל אליהו, אם הוא תומך בניר בן ארצי אז איך הוא כשר והשני לא ?ולגבי אמו (אשתו של הרב מרדכי אליהו), איך היא הולכת חבושה בפאה נוכרית בזמן שאפילו הבבא סאלי וגדולי הדור אסרו על פאה? הרב אבי זרקי, יש תמונה שלו עם הרב זמיר כהן, אז הוא כשר או לא ? כי מאידך הוא מבזה בגלוי את הרבנים שלמה עמאר והרב אברהם יוסף. הרב מאיר מאזוז, הוא גם כן מבזה את הרב יצחק יוסף - https://www.kooker.co.il/%D7%A0%D7%97%D7%A9%D7%A4%D7%94-%D7%94%D7%A7%D7%9C%D7%98%D7%AA-%D7%94%D7%A8%D7%91-%D7%9E%D7%90%D7%96%D7%95%D7%96-%D7%A0%D7%92%D7%93-%D7%94%D7%A8%D7%91-%D7%99%D7%A6%D7%97%D7%A7-%D7%99%D7%95%D7%A1%D7%A3/

תשובה

לכבוד השואל,

לא שמעתי שהרב אמנון יצחק איבד את חזקת כשרותו.

אם אכן קרא לרב יצחק יוסף כפי מה שהזכרת, לא ידוע לי סיבת הרב לזה.

יש הרבה טענות נגד ניר בן ארצי אבל לא ראיתי שיש משהו מוכח.

הרב שמואל אליהו הוא ת"ח בן ת"ח, וככל מה שביררתי נראה שכוונתו לשמים.

לא ידוע לי איך הולכת אלמנת הרב מרדכי אליהו ז"ל, אבל הרי היא בגדר אשת חבר שיש לה חזקה שאין היא עושה דבר נגד ההלכה וברור שיש לה איזה פוסק הלכתי לתלות בו (שזה לכואורה דעת בעלה הרב ע"ה) - ואע"פ שאין פסק זה כדעת הבבא סאלי ז"ל.

הענין של לקיחת תמונה עם אדם גדול, ברור שאינו נותן גושפנקא, ואין לה שום כובד הלכתי בבירור חזקת כשרות של בן אדם.

בברכה,

רב נחום