נשים ביהודות

  • י"ד אייר התשע"ה

שאלה

שמעתי שכתוב בגמרא אין אשה אלא ליופי. והדבר הזה מאוד מציק לי. זה הייעוד של אישה בחיים? ואם נולדתי מכוערת אז לא אגשים את ייעודי בעולם? מה אישה זה דבר כל כך פשוט? קנקן יפה?

תשובה

שלום וברכה

בגמרא כתוב שאין האשה אלא ליופי והכונה שם שאי אפשר לחייב את האישה לעבוד כי על האשה להישאר יפה ולא לעבוד קשה בצורה שתגרום לירידת יופיה.