שאל את הרב - כללי

האם מותר לאשה לרכב על אופניים

  • י"ד אייר התשע"ה

שאלה

היי יש לי אופניים שקניתי ממזמן לפני שחזרתי בתשובה והייתי רוכבת בהם, כעת שמחזרתי בתשובה אני לא בטוחה אם מותר לי כבר לרכוב באופניים למרות שמבחינה בריאותית האופניים תרמו לי המון וגם יהיה הפסד כספי גדול גם אם אצליח למכור אותם כעת. האם ניתן בצורה כלשהי כן להמשיך ולרכוב על האופניים?

תשובה

לכבוד השואלת,

להלכה הדבר תלוי במנהגי המקומות. ועיקר האיסור שבדבר הוא משום צניעות.

ולמעשה לא אוכל לייעץ , מכיוון שחסרים פרטים של לאיזה עדה את שייכת, האם את נשואה וכו'.

וכעיקרון אפשר לומר שאם אין את שייכת לעדה כזו שקיבל עליהם המנהג להחמיר, וגם במציאות בפועל אין את נמצאת במקום שיש שם קהילה המחמירה, וכגון שאת נמצאת באיזה מקום של אנשים דתיים לאומיים המתירים את הדבר, שאז אין לך גם את החומרה של מקום שאת באה משם, וגם אין לך את החומרה של המקום שהלכת לשם שאת נמצאת בו בזמן הרכיבה - אז יכול להיות מותר הדבר; ובלבד שתדקדקי שתהיה החצאית מספיק ארוך כך שלא תהיה בעיה בנוגע לצניעות.

וישנה גם את האפשרות לעשות הכל בצנעה.

לכן אם העצה הראשונה אינה רלוונטית לך, כדאי שתמכרי את האופניים שיש לך כעת ותשקיעי באופניים ביתי. ואע"פ שאולי זה לא יספק את תשוקה שלך לנסוע באויר בחוץ, אבל מ"מ מבחינה בריאותית, זה כן יעזור לך. ואולי עוד יותר  יעזור לך בזה שתוכלי להמשיך להשתמש במוצא בריא לכוחותיך, שדבר כזה רק מסייע לנפש להדבק ברצון לשמירת התורה ולהתקרבות להשם

בברכה,

 רב נחום