שאל את הרב - כללי

הזיווג שלי

  • י"ד אייר התשע"ה

שאלה

שלום רב. שמי מוטי ואני בן 30+ כמעט ומעולם לא חוויתי מערכת יחסים רצינית, אני מאוד רוצה להכיר אותה כבר, זוגיות, אהבה, חתונה, משפחה, ילדים, כשבדקתי את עצמי דרך המורה שלי הסבירו לי שלבני מזל קשת לוקח המון זמן עד אשר הם עומדים מתחת לחופה, עברתי, ואני עדיין עובר שינוי מאוד גדול אצלי, פנימי, וחיצוני, עשיתי רבים מהדברים שהמליצו לי, ואני עדיין עובד על עצמי יום יום משתדל. השאלה היא מתי אזכה לזיווג שלי ? מתי אזכה לחתונה ? מדוע הולך לי כל כך קשה ? בעוד שאני רואה אחרים עם לאחר חתונה ועם משפחות תודה רבה.

תשובה

לכבוד השואל,

אין מספיק מידע במכתבך בקשר לגבי מי הם אלו המדריכים אותך.

מקובל אצלינו ביהדות שאין מזלו של אדם מעכב אותו מלהתקדם אם הולך בתמימות עם הקב"ה.

וכן מפורש בתורה: "כִּי אַתָּה בָּא אֶל-הָאָרֶץ, אֲשֶׁר-יְהוָה אֱלֹהֶיךָ נֹתֵן לָךְ--לֹא-תִלְמַד לַעֲשׂוֹת, כְּתוֹעֲבֹת הַגּוֹיִם הָהֵם.   לֹא-יִמָּצֵא בְךָ, מַעֲבִיר בְּנוֹ-וּבִתּוֹ בָּאֵשׁ, קֹסֵם קְסָמִים, מְעוֹנֵן וּמְנַחֵשׁ וּמְכַשֵּׁף.   וְחֹבֵר, חָבֶר; וְשֹׁאֵל אוֹב וְיִדְּעֹנִי, וְדֹרֵשׁ אֶל-הַמֵּתִים.   כִּי-תוֹעֲבַת יְהוָה, כָּל-עֹשֵׂה אֵלֶּה; וּבִגְלַל, הַתּוֹעֵבֹת הָאֵלֶּה, יְהוָה אֱלֹהֶיךָ, מוֹרִישׁ אוֹתָם מִפָּנֶיךָ.  יג תָּמִים תִּהְיֶה, עִם יְהוָה אֱלֹהֶיךָ.(דברים פרק יח, פסוקים ט-יג).

ופירש רש"י : "מעונן - רבי עקיבא אומר: אלו נותני עונות, שאומרים עונה פלונית יפה להתחיל".

"כל עושה אלה - עושה כל אלה לא נאמר אלא כל עושה אלה, אפילו אחת מהן".

"תמים תהיה עם ה' אלוהיך - התהלך עמו בתמימות ותצפה לו ולא תחקור אחר העתידות, אלא כל מה שיבוא עליך קבל בתמימות - ואז תהיה עמו ולחלקו".

בברכה,

רב נחום