מבחנים

  • י"ד אייר התשע"ה

שאלה

שלום כבוד הרב. 1.אני בתקופה של מלא מבחנים,אני ממש נקרעת מזה.ולפעמים אני באה למבחן כמעט בידיעה שאני חלילה הולכת להעתיק..האם יש איזו סגולה כלשהי או תפילה שממש עוזרת להצלחה במבחן? 2.האם מותר ללמוד תנך בשכיבה? 3.האם זו מצווה שאני לומדת תנ״ך,גם דברים שאינם נוגעים לנשים?

תשובה

שלום וברכה

1. לזכור ולומר בפיך שאת מאמינה באמונה שלימה שאת עושה רק השתדלות אבל הכל מאת ה' ואם ה' ירצה את תזכרי הכל ולא תיכשלי. ככל שתשנני יותר ויותר את הדברים כך יוקל הכל.

2. מותר.

3. מצוות לימוד התורה ויש להקפיד כמובן לומר ברכות התורה לפני הלימוד.