שאל את הרב - כללי

הרגשה לא טובה בנפש

  • ט"ז אייר התשע"ה

שאלה

שלום אמא של חברה ביקשה המלצה על רב לפנות אליו או שאולי לכם יש פתרון לתת למצב הבא מישהו אמר לה שעשה עליה כישוף והיא באמת חשה כבדות ומועקה קשה ואינה יודעת מה לעשות עם זה אני המלצתי שלא תלך לשום רב מפוקפק ואמרתי שאשלח לכם הודעה בתודה מראש מוריה

תשובה

לכבוד השואלת,

סליחה על האיחור בתשובה.

ישנה סגולה מקובלת מן הרב החיד"א להנצל מעין הרע ומכישוף. יאמר:

כתב החיד"א (קונטרס שומר ישראל אות י): כל האומר 11 פסוקים אלו המתחילים באות נ' ומסתיימים באות נ', עם הבקשה המצורפת, ניצול מעין הרע ומכישוף, ומבריח שטן ממנו, ולכן אין בתוכן אות ס :

נֶגַע צָרַעַת כִּי תִהְיֶה בְּאָדָם וְהוּבָא אֶל הַכֹּהֵן:

נַחְנוּ נַעֲבֹר חֲלוּצִים לִפְנֵי ה' אֶרֶץ כְּנָעַן וְאִתָּנוּ אֲחֻזַּת נַחֲלָתֵנוּ מֵעֵבֶר לַיַּרְדֵּן:

נָבִיא מִקִּרְבְּךָ מֵאַחֶיךָ כָּמֹנִי יָקִים לְךָ ה' אֱלֹהֶיךָ אֵלָיו תִּשְׁמָעוּן:

נָהָר פְּלָגָיו יְשַׂמְּחוּ עִיר אֱלֹהִים קְדֹשׁ מִשְׁכְּנֵי עֶלְיוֹן:

נֶגֶד אֲבוֹתָם עָשָׂה פֶלֶא בְּאֶרֶץ מִצְרַיִם שְׂדֵה צֹעַן:

נָחִיתָ כַצֹּאן עַמֶּךָ בְּיַד מֹשֶׁה וְאַהֲרֹן:

נַפְתִּי מִשְׁכָּבִי מֹר אֲהָלִים וְקִנָּמוֹן:

נֵר ה' נִשְׁמַת אָדָם חֹפֵשׂ כָּל חַדְרֵי בָטֶן:

נֹפֶת תִּטֹּפְנָה שִׂפְתוֹתַיִךְ כַּלָּה דְּבַשׁ וְחָלָב תַּחַת לְשׁוֹנֵךְ וְרֵיחַ שַׂלְמֹתַיִךְ כְּרֵיחַ לְבָנוֹן:

נֻדוּ מִתּוֹךְ בָּבֶל וּמֵאֶרֶץ כַּשְׂדִּים  צֵאוּ וִהְיוּ כְּעַתּוּדִים לִפְנֵי צֹאן:

נֹשְׁקֵי קֶשֶׁת מַיְמִינִים וּמַשְׂמִאלִים בָּאֲבָנִים וּבַחִצִּים בַּקָּשֶׁת מֵאֲחֵי שָׁאוּל מִבִּנְיָמִן:

יהי רצון מלפניך ה' אלוקינו ואלוקי אבותינו שתתמלא רחמים עלינו, ותצילנו לנו ולכל בני ביתנו ולכל ישראל מעין הרע ומכל מיני כישוף, ותבריח היצר הרע ממנו, וכשם שפרשת כנפיך על אבותינו במדבר והצלתם מעינא בישא דבלעם הרשע, כן תפרוש כנפיך עלינו ברחמיך הרבים ונהיה מכוסים בֵּמִכְסֵה והנהגה בשמותיך הקדושים, אמן נצח סלה ועד.

אפשר לומר בכל יום שמצטרך.

ויהי רצון שיקל לה.

בברכה,

רב נחום