תפילה וברכות

האם הורים צריכים לברך הגומל על בנם שנתרפא?

  • ט"ז אייר התשע"ה

שאלה

בני התינוק היה מאושפז לפני חודשיים בערך בגלל הקאות, האם אנו ההורים צריכים לברך ברכת הגומל על כך שהבריא?

תודה ויום טוב זהבה

תשובה

שלום רב,

אין לכם לברך הגומל על רפואת בנכם שיחיה (יעויין שערי תשובה אורח חיים סימן ריט סק"א, וחזון עובדיה ברכות עמודים שנ-שנא).

כמובן שזהו רק לעניין ברכה, אבל להודות לה' יתברך ודאי שראוי להודות, ונכון לומר שירה, כגון 'מזמור לתודה' (תהלים פרק ק) ו/או 'נשמת כל חי' (יעויין כיוצא בזה בשו"ת תשובות והנהגות חלק ב' סימן קלו בשם הגר"י קניבסקי זצ"ל).

בברכה,

הלל מאירס