תפילה וברכות

האם נשים צריכות לקרוא קריאת שמע בבוקר?

  • י"ז אייר התשע"ה

שאלה

שלום רב,

אני רוצה לקבל על עצמי ב"נ ובעזה"ש לומר קריאת שמע בבוקר. אני יודעת שסוף זמן קריאת שמע יוצא 3 שעות לאחר עלות השחר. מה עלי לעשות אם התעוררתי מהשינה באיחור רב לאחר המועד המוגדר לאמירת קריאת שמע? האם עלי לומר קריאת שמע בכל זאת או לוותר?

תודה רבה מראש!

תשובה

שלום רב,

מעיקר הדין נשים פטורות מקריאת שמע, אלא שנכון שיקראו קריאת שמע כדי לקבל עליהן עול מלכות שמים (שלחן ערוך אורח חיים סימן ע סעיף א), ויקראו לפחות פסוק ראשון (רמ"א שם) עם ברוך שם וכו' (לבוש שם). ואע"פ שאנשים צריכים לקרוא קריאת שמע עד סוף שלוש שעות מתחילת היום, נשים לא צריכות להקפיד בזה, כיוון שמעיקר הדין הן פטורות מקריאת שמע (אשל אברהם מבוטשאטש שם).

בברכה,

הלל מאירס