בעייתיות בהמשך החזקת הרוחניות

  • י"ח אייר התשע"ה

שאלה

כבוד הרב .אני רווק בן 37 ללא ילדים ,שומר זרע לבטלה ,אני משתדל לקרוא כל יום תהילים עם תיקון הכללי כמספר הימים לדוגמא היום יום חמישי ? אז חמש תיקון הכללי של הרבי נחמן מברסלב עם התהילים של אותו יום עם זה אני קורא פיטום הקטורת שלוש פעמים ביום עם שחרית מנחה וערבית וקורא קריאת שמע שעל המיטה לפני שינה כל זה לא מצליח לעצור לי את החלומות הרטובים די כבר השתגעתי מה כן יצליח לעצור את זה ,?בדקתי עם רב מאילת הוא אמר לי שזה גם שמירת עניים אבל בתקופה הזאת שאני חזק רוחנית אני משתדל לא להסתכל על כלום ואני מרגיש שהכל מגרה אותי יותר כאילו היצר מצייר לי את הגירויי בצבעים זוהרים יותר ,מה עושים אני לא מצליח לעצור את הגלגל הזה כי לאחר לילה רטוב אני קם בסוג של יאוש כי נפלתי ברוחניות

תשובה

שלום וברכה

אם אתה לא מהרהר ביום בדברים אסורים ובלילה אתה קורא את שמע לפני השינה, אין לך להתייחס לחלומות כלל, היצר אוהב להכשיל את האדם בלילה כדי שיתייאש מעבודת ה' שלו, אולם עליך לדעת שאין לך כל חטא ואתה יכול היות רגוע לגמרי. תשתדל לטבול במקוה בבוקר מיד בקומך מהמיטה ותמשיך בעבודת ה' ואל תתייחס לחלומות אלו.

בהצלחה,