כיצד אנהג??

  • כ"ב אייר התשע"ה

שאלה

בעלי נפטר בעקבות סיבוכים שנבעו כתוצאה מדימום מוחי וגם ככה הוא הגיע לבית החולים במצב קשה כזה מחלות שבהן לקה בעבר. לאחר אשפוז ממושך של כחודשיים החליטו הצוות הרפואי והסוציאלי להעבירו לבית חולים צרפתי על מנת לנסות לעזור לו ממצב סיעודי מורכב לשיקום. שאלתי את אחי אביתר שהוא חסיד באחת מהישיבות בירושלים והוא אמר לי שקיבלתי החלטה נכונה גם אח במקום עד סממנים נוצריים הטיפול שהוא יקבל שם הוא לעילא ולעילא. בעלי הועבר לשם ומשם החלו הצרות! אחיו ואחיותיו סירבו בתוקף שהוא יהיה שם בגלל שיש סממנים נוצרים אמרתי להם שזה מקום מעולה בשבילו אולם הם לחצו מאוד והיו ויכוחים סוערים ביני לבינם הרבה בכי ודכדוך הם הפסיקו לדבר איתי עד שאעביר אותו להוד אדומים מקום שהוא גריאטרי ולכ התאים לו אבל זה לא עניין אותם. יום לפני שהיה אמור לעבור, בעלי נפטר בין שישי לשבת בשעה 0100 בלילה. וכזה נודע להם הם התחילו לקלל איתי ולכנות איתי בשמות גנאי רוצחת מנוולת חלאת המים האנושי גנבת וכו הם שכחו שהאיש שלי היה חולה מאוד וסעדתי אותו 15 שנה שזה כולל הכל מהכל סיעודי סיעודי. הם הוזהרו להמנע מלהתפרע בלוויה, היה בכי וצעקות ילדיי בכו בכי תמרורים ספדו לאביהם האהוב. ישבנו שבעה בנפרד. אני ושני ילדינו לבד ומשפחתו לבד. ההודעות לא פסקו חלק ניסוי להביע חרטה חלק לא באו לנחם לא האחים אלא האחיינים ובני דודים ״שכל כך אהבו את בעלי״ למזלי השכנים הטובים שלנו סייען בקניות וסעודות לאבלים. היה בביתי מניין בו התפללו מנחה ערבית ושיעורי תורה ודרשה ובבוקר הילדים הלכו להתפלל שחרית. אלו שבאו לנחם ראו שלושה אבלים ותהו מדוע?? לנו נגרם צער רב מאוד אני שואלת אח מה שנעשה זה לא ביזוי המת?? שני בתים שני מניינים, אי שמירת שבת. בתום השבעה עלו רק שניים מאחיו והייתי צריכה לחפש אנשים שיבואו לשמש מניין על מנת שבניי יוכלו להגיד על אביהם קדיש! ממש התביישתי האם הנשמה שלו מרגישה בכל החרפה הזו??? אני לא נחה לא רגועה ירדתי במשקל משדרת לילדים שלי שהכל בסדר אבל לא! הם חזרו לצבא ואני עדיין באבלי משתגעת מזה שלא נתנו את הכבוד הכי ראוי לבעלי וכל הזמן מדברים על בית חולים צרפתי כנוצרי בעוד שאני יודעת שרבנים מתירים לחרדים להתאשפז שם וראיתי במו עיניי יהודים חרדים וגם דיברתי עם הרב של הבית חולים והוא אמר הכל לה כשר ואין מה לדאוג הבעייה שלי איך להתמודד עם המכות שנפלו עלי??

תשובה

שלום וברכה

חשוב מאוד להבין שאת לא אשמה בכלום ופעלת נכון ואין לך להתייחס לדרכי הפעולה הבזויות של האחים.

צריך להתפלל לזכות מהרה לשלום בין האחים ושנאהב אחד את השני.