שבת

האם מותר להרהר בעסקים בשבת?

  • כ"ג אייר התשע"ה

שאלה

עלה בדעתי רעיון לביזנס באמצע השבת - האם לא כדאי לבצע כי לא יהיה בו ברכה? תודה

תשובה

שלום רב,

את יכולה לבצע את הרעיון, ואין לחשוש שלא יהיה בו סימן ברכה.

מקורות: יעויין שלחן ערוך אורח חיים (סימן שו סעיף ח) שהרהור בעסקיו מותר בשבת, ואף על פי שכתב שם עוד, ומכל מקום משום עונג שבת מצווה שלא יחשוב בהם כלל, ויהא בעיניו כאילו כל מלאכתו עשויה - הנה לא נאמר שחובה להימנע מכך, אלא רק שמצווה, וגם לא כתב שם שאין בזה סימן ברכה. וע"ע בספר חזון עובדיה שבת חלק ו' (עמודים נה-נז).

בהצלחה רבה,

הלל מאירס