שאל את הרב - כללי

בעיות וצרות בחיים

  • כ"ה אייר התשע"ה

שאלה

1.) אני בת 42 ומעוכבת זיווג 2.) ואני מובטלת כבר שלושה חודשים 3.) ושאין לי איפה להיתארח בשבתות ובחגים

תשובה

לכבוד השואלת,

כפי שהבנתי יש לכל אחד בעולם  "כותרת של מוטבציה" אחת, שכל הדברים אשר שייכים תחת אותה כותרת, יתן לו מוטובציה לעשותם. אבל אצל כל אחד ואחת כותרת זו שונה.

לכן יש לך לקחת קצת זמן, עכשיו שיש לך קצת זמן, ולהקדיש זמן להתבונן קצת, מתוך מה שאת מכירה את עצמך לאורך כל השנים, איך אפשר להגדיר ולתת כותרת לכל הדברים שאת מכירה מכבר שנותנים לך מוטובציה. כי מוכרח להיות לפחות כותרת אחת כזו אצל כל אחד ואחת שבעולם.

גם ראוי להוציא זמן ולהתבונן אודות הכוחות המיוחדים שאת מכירה שיש לך מילדותיך - שהיית מקבל שבח מיוחד עליהם ושבהם את יותר מוכשרת באופן טבעי משאר אנשים (כי לכל אחד בעולם ישנם דברים שהוא יותר מוכשר בהם באותו תחום  משאר אנשים) ואז תחפשי אופנים האיך להוציא את הכוחות האלו באופן נאות שאנשים יוכלו ליהנות מהם ותפעילי אותם, ואז תמצאי יותר מוטובציה לפעול ואנשים יעריכו את כשרונותיך.

וכאשר תמצאי מה זה, אז תחשבי מה שאפשר לעשות כדי להוציא דברים כאלו לעולם (באופן מאוזן ושמותר על פי תורה, כמובן). ואז תנסי לעשות מה שיותר את אותם פעולות/ פרויקטים, ובעזרת השם, כעבור קצת זמן מסתמא תתחילי להרגיש יותר יותר סיפוק וטעם ומשמעות לחיים.

וזה בעצמו יכול להביא אותך אח"כ לידי הצלחות בכל התחומים הדרושים בעזרת השם.

בברכה,

רב נחום