אכילת מאכל שהתבשל בתנור חלבי עם בשרי

  • כ"ה אייר התשע"ה

שאלה

בס"ד,

לכבוד הרב,

1. האם הדין שמותר להכין מאכל בתוך תנור בשרי ולאוכלו עם חלבי (מדין נ"ט בר נ"ט) הוא הדין לגבי מאכל בתנור חלבי לאוכלו עם בשרי? השאלה למנהג הספרדים

2. ומה זה נ"ט בר נ"ט?

תודות!

תשובה

שלום רב,

1. לפי מנהג הספרדים, אם התנור הבשרי היה נקי, ניתן לאכול את המאכל (פרווה) שבישלו בו ביחד עם גבינה, גם אם לא עברו 24 שעות מאז הפעם האחרונה שבישלו בו בשר, והוא הדין להפך (שו"ת יביע אומר חלק ט' חלק יורה דעה סימן ד).

2. נ"ט בר נ"ט - זה ראשי תיבות של נותן טעם בר נותן טעם, זאת אומרת, שהבשר נתן טעם בתנור, והתנור פלט את הטעם לתוך המאכל הפרווה, ונמצא שהוא נותן טעם בר נותן טעם.

בברכה,

הלל מאירס