שאל את הרב - כללי

רכישת תפילין מהודרות

  • ג' סיון התשע"ה

שאלה

שלום כבוד הרב! לסבא שלי(מצד אמא שלי) בעוד מספר ימים יש יומולדת, ואני החלטתי לקנות לו במתנה תפילין מהודרות. איני יודעת בדיוק לפי איזה שיטה לקנות, משום שסבא שלי לא הניח תפילין מאז שהיה בן כ-18-17, שאז פרצה מלחמה והייתה שואה. סבא שלי נולד בפולין ואיבד את משפחתו בזמן השואה, ומאז אמונתו נחלשה, והוא אינו שומר שבת, לא מקפיד על כשרות כמו שצריך ונטילת ידיים ועוד. אך למרות זאת כן מתפלל לפעמים והולך לבית כנסת. יש לו פקפוק באמונה, הוא תמיד אומר ומספר לי שהייתה לו משפחה דתייה מאוד, ואיך יכול להיות שכזה עונש קיבלו ולא מגיע להם וכו'. אני עושה השתדלות ורוצה לקנות לסבא שלי תפילין מהודרות. אני כרגע בחופשת לידה ולא עובדת ואין לי ולבעלי כלכך הרבה כסף להשקיע, אבל יש לי מתנה שהביאו לי סבא וסבתא(מצד אבא)-הם הביאו לי במתנה סכום כסף לא גדול. לדעתי הוא יספיק לי בדיוק לתפילין מהודרות בשביל סבא שלי. היו אנשים שאמרו לי, שלא כדאי לי לוותר לקנות לעצמי ולהנות בעצמי במתנה הזו, אך אני יודעת שאני אהנה יותר אם אוכל לקנות תפילין, ויותר מזה אהנה אם סבא שלי סוף סוף יתחיל להניח תפילין ויקפיד על כך כמו שצריך(באמת שזו משאלתי). אולי בזכות זה שאתן לו במתנה תפילין הוא באמת יתחיל להתפלל עם תפילין, ואפילו זה כבר טוב. הוא מבוגר(שיחיה בעז"ה עוד הרבה), אני רוצה שיזכה להניח תפילין בחייו. אני רוצה לקנות מאתר שלכם תפילין(אתר הידברות), אתם ממליצים לקנות באתר תפילין? אני קצת מפחדת דרך טלפון לתת מספר אשראי.. האם אין לי מה לפחד והכל נעשה בפיקוח ובאופן מוסמך?. לפי איזו שיטה כדאי לי לקנות תפילין? האם לפי עדות אשכנז?(משום שסבא נולד בפולין). כמו כן האם כשקונים תפילין יש צורך בלבדוק אותם? אולי תוכלו להמליץ לי על מקום לקנות תפילין מהודרות במחיר זול יותר מבאתר שלכם, משום שאני רוצה לרכוש לסבא שלי גם מכונת גילוח כשרה(כי הוא עד עכשיו השתמש בסכין גילוח בפנים, וזה אסור מאוד, ולא פעם אמרתי לו, אבל הוא לא מקשיב. אז חשבתי לקנות לו גם מכונת גילוח כשרה , אבל אני חוששת שלא אוכל לעמוד בתקציב... בעז"ה- אמן ואוכל לרכוש את שני דברים אלו. תודה מראש על העזרה!

תשובה

שלום וברכה

אשרייך שתזכי את סבך להניח תפיליןכשרות ולהצילו גם מלגלח את זקנו שלא כהלכה.

תתקשרי לאהרן 0527633997 והוא ידריך אותך ויתן לך את כל האופציות ותוכלי לרכוש אצלו תפילין מהודרות ביותר במחיר סביר.