האם צריך לברך על נטילת ידיים לפני הניגוב?

  • ז' סיון התשע"ה

שאלה

שלום, רציתי לדעת בקשר לנטילת ידיים אם קודם מברכים ואחר כך מנגבים או להפך. והאם זה זהה גם לנטילת ידיים של "אשר יצר" וגם לנטילה לפני קידוש על הלחם.

תשובה

שלום רב,

בנטילת ידיים לסעודה, יש לברך על נטילת ידיים לפני הניגוב (ראה רמ"א אורח חיים סימן קנח סעיף יא).

ובנטילת ידיים בבוקר, לכתחילה יש לברך קודם שינגב ידיו, ומכל מקום אם לא בירך עד אחרי הניגוב, יכול עדיין לברך (ראה שו"ת יביע אומר חלק ג' חלק אורח חיים סימן א אות ז, ותשובת הגר"ע יוסף זצ"ל בספר ילקוט יוסף חלק א' עמודים יד-טו, והלכה ברורה סימן ד סעיף ח).

ובנטילת ידיים אחרי השירותים, אפשר לברך לפני הניגוב או לאחריו.

בברכה,

הלל מאירס