שאל את הרב - כללי

netilalt lulav beshabbat

  • ח' סיון התשע"ה

שאלה

why you are not allowed to carry lulav on Shabbat? Are you allowed to dance simcha dances on Shabbat/

תשובה

To the Questioner,

The reason for not carrying Lulav on Shabbat is  because maybe one person will carry it in a place where there is no eiruv to ask Rabbi if lulav is kosher and will be carrying on Shabbat ch"v

 Dancing is permissable only on Simchas Torah that falls on Shabbat

Best wishes,

Rav Nachum