מאיזה גיל אסור לאישה לגעת באחיינים שלה?

  • י' סיון התשע"ה

שאלה

שלום וברכה, 1. מאיזה גיל אסור לי לגעת באחיינים שלי? מאיזה גיל אסור לבעלי לגעת באחיינית שלו? 2. יצוין שבעלי שאל, ונאמר לו שלאישה אסור לגעת באחיין מאז היותו בגיל 3, ולגבר אסור לגעת באחיינית מהגיעה לגיל 6 - משום מה זה נשמע לי לא מתקבל על הדעת. האם זה נכון? תודה רבה

תשובה

שלום רב,

1.אסור לאישה לגעת באחיינים שלה מגיל תשע (שו"ת אבני ישפה חלק ב' סימן צ).

2. אסור לאיש לגעת באחייניות שלו לשם חיבה מגיל שלוש (הגרש"ז אויערבאך זצ"ל בספר הליכות שלמה חלק א' עמוד רמב, ושאין שום היתר בדבר. וכן הוא בשו"ת אבני ישפה שם סימן פט ענף ד. וכן יעויין שו"ת משנה הלכות חלק י"ז סימן ל, ושו"ת מקור נאמן חלק א' סימן תשפו).

בברכה,

הלל מאירס