האם כדאי להתחתן בתאריך א’ אדר או ז’ אדר?

  • י"ג סיון התשע"ה

שאלה

האם כדאי להתחתן בא' באדר או ז' באדר? תודה רבה

תשובה

שלום רב,

1. יש נמנעים מלערוך חתונות בתאריכים א' ג' וה' בחודש, אולם לפי דעת רוב הפוסקים ניתן לקיים חתונה בתאריכים אלו (יעויין מה שהביא בזה בספר נטעי גבריאל נישואין חלק א' פרק מז סעיף י).

2. מעיקר הדין מותר לערוך חתונה בתאריך ז' אדר, אולם יש מקפידים לכתחילה שלא לעשות חתונה בתאריך זה, מפני שהוא תענית צדיקים יום פטירת משה רבנו ע"ה (יעויין שם פרק מח סעיף כג. וע"ע בספר ילקוט יוסף שובע שמחות חלק א' פרק ב סעיף ד).

בברכה,

הלל מאירס