חלום על ט״ו בסיון

  • ט"ו סיון התשע"ה

שאלה

שלום כבוד הרב, היום בלילה חלמתי חלום מוזר יום לפני ט״ו. בחלום הייתי בבית וראיתי כל מיני אנשים נכנסים אליי לחצר בגינה. כל הלילה ניסיתי לחסום אותם מלהיכנס בהתחלה חשבתי שאלה השכנים הבעייתיים האלה שיש לנו בבניין. יש לנו שכנים ערבים יצר הרע בהתגלמותו מאז שהם עברו לפה לאף אחד מהשכנים היהודיים אין שלווה. בחלום חשבתי שאלה הם וקראתי לאבי הוא לא ענה לי יצאתי מהחדר לחצר וראיתי שאלה לא הם אלה. דמויות צעירות כל מיני סילקתי אותם מביתי והם יצאו. באתי לנעול את השער והשער היה שבור סגרתי אותו בקושי. לא עוברים כמה דקות מגיעה עוד אחת בחלום אישה קצת מבוגרת הטלפון שלי נופל האישה מרימה אותו וניסתה היא ניסתה להיכנס למשהו בטלפון. אבל לקחתי לה אותו ושאלתי מה היא צריכה והיא ענתה שיחה אבל משום מה הרגשתי שאני לא יכולה לבטוח בה ולא נתתי. לא עוברים כמה דקות אני רואה ילדים בני חמש שש מגיעים אני חוסמת אותם גם מלהיכנס והם הולכים. לא יודעת היה בהם משהו שגרם לי לא לבטוח בהם ואז לעוברים כמה דקות הילדים עזבו אני רואה שהגדר של הבית שלי מברזל חזקה נעלמה וראיתי כל מיני גברים שנראו לי טיפוסים לא ממש טובים אני לא שמתי לב איכשהו הם שמו לב אליי ונפלטה לי קללה שאני בכלל לא משתמשת בה ביום יום עם היד. לא יודעת מה קרה לי הם הביטו בי במבט מאיים וביקשתי מאיתם מחילה אחד מהם מחל לי הוא היה עם שיער חום לא יודעת גבוה הוא התקדם אל חלוני עמדתי על יד החלון הוא תפס בידיים שלי הוא אמר לי תאחלי לי בהצלחה ביום שלישי תזכרי בי הבטתי בו מבולבלת אבל לא יודעת למה לא ממש נרתעתי ממנו אבל עדיין היה oפק שאלתי אותו איך קוראים לו והוא נראה מתלבט עם לספר לי ושאלתי אותו אתה בן של מלך? לא יודעת למה אבל שאלתי אותו הוא אמר לי סוג של הוא אמר שהוא הנשק של המלך החרב שלו והלך. ואז התקדם אליי עוד אדם לדבר איתי לפני שהספקתי לדבר איתו שמעתי קול דומה לשל אימא שלי קול נשי אומר אל תדברי איתם אם אף אחד וכך התעוררתי נבהלתי. הבטתי בתאריך של היום בטלפון והיום היה יום שלישי תאריך ט״ו בסיון נכנסתי לאינטרנט ראיתי שהיו ביום הזה מלחמות כל מיני אסונות בתורה. השאלה שלי היא האם הבחור הזה מהחלום הוא יצר טוב או יצר הרע?האם לא הייתי צריכה לדבר איתו? תודה מראש בברכה לינדה

תשובה

שלום וברכה

זכית להתגברות של היצר הטוב וניצחון על כוחות הרע המפתים את האדם להחטיאו.

בהצלחה,