האם מותר לשאול בשלום אישה?

  • ט"ו סיון התשע"ה

שאלה

כיצד ובאיזה אופן מותר לשאול בשלום קרובות משפחתי [מה נשמע, בוקר טוב וכדו']. תודה רבה מראש

תשובה

שלום רב,

א. קרובות משפחה שמותר להתייחד איתן, מותר לשאול בשלומן, אולם קרובות משפחה שאסור להתייחד איתן, אסור לשאול בשלומן (עזר מקודש סימן כא. ויעויין ערוך השלחן אבן העזר סימן כא סעיף ח, שמיקל לשאול בשלום כלתו).

ב. אין לשאול אישה מה נשמע, כי הוא בכלל האיסור לשאול בשלום אישה (אום אני חומה חלק א' עמוד קטו בציון המצוינת ס"ק תתרצב).

ג. מותר לומר לאישה בוקר טוב וכיוצא בזה (ערוך השלחן שם).

ד. מותר לומר לאישה שלום, כיוון שאין זה דרך חיבה כלל (הגרי"ש אלישיב זצ"ל בספר הערות על מסכת קידושין דף ע עמוד א).

בברכה,

הלל מאירס