חברה והשקפה

איך להינצל מהיצר?

  • ט"ז סיון התשע"ה

שאלה

שלום וברכה בזמן האחרון התחלתי להתחזק ולשמור שבת ולהיות כמו יהודי אמיתי אבל אני גר בסביבה חילונית ויש לי הרבה דברים קשים ויצרים שאני צריך להתמודד איתם אני צריך עצה או שניים שיעזרו לי להתגבר על התעבות תודה.

תשובה

שלום וברכה

אשריך שזכית להיטהר ולהעלות במעלות הקדושה!

א. יש להתפלל לפני היציאה מהבית שה' ישמור צאתך ובואך ושתוכל להישמר מלהיכשל מראיות אסורות וממחשבות אסורות.

ב. תלך עם ציצית תמיד.

ג. תלמד בכל יום גמרא. ואם תוכל ללמוד מעט לפני היצאה מהבית, מה טוב ומה נעים.

בזכות כל אלה תינצל מהיצר הרע בעז"ה.