זוגיות

האם הליכה לקברו של יונתן בן עוזיאל מסוגלת לזיווג?

  • י"ז סיון התשע"ה

שאלה

רחב המנהג שאנשים עולים לעמוקה כשסגולה למציאת זיווג. אך האם יש מקור לדבר? תודה

תשובה

שלום רב,

בספר סגולות רבותינו (עמוד 186) הביא בשם ספר דרך השידוך (הוצאת תשנ"ז, עמוד לא) שכתב, סגולה זו להתפלל על זיווג בציונו של התנא יונתן בן עוזיאל בעמוקה - בשם רבי הרשיל שמש זצ"ל, שהיה שמש חברא קדישא בצפת ומירון.

וכן הביא עוד מספר מעדני המלך חלק ג' שכתב בשם הגר"ע יוסף זצ"ל שהליכה לקברו של רבי יונתן בן עוזיאל ידוע שיש בו סגולה לאדם שלא זכה לישא אישה, שילך וישתטח על הקבר פעם ושתיים ושלוש, והקב"ה יעזרהו למצוא בת זוג ולבנות בית נאמן בישראל.

ולעומת זאת הביא שם מספר הליכות והנהגות ממרן בעל הקהלות יעקב (עמוד כב) שכתב בשם הגר"י קניבסקי זצ"ל, שלא שמע על סגולה זו, אלא שאמר, שאפשר תמיד לנסות, ושכן השיב בנו הגר"ח קניבסקי שליט"א שלא שמע על סגולה זו.

בשורות טובות,

הלל מאירס