האם אני יכולה לעשות לבד חנוכת בית ולקבוע מזוזה

  • י"ט סיון התשע"ה

שאלה

אני עוברת בית, זה חדר וחצי גרה בצפון ויש לי משפחה מצומצמת מאוד שמתגוררים במרכז מתראים לעתים רחוקות אני יותר מגיעה אליהם לבקר. האם אני יכולה לעשות טקס של חנוכת הבית לבד?? לברך ברכות ולתלות את המזוזה ואז לכנס לבית?? עוד שאלה שמסקרנת אותי התשובה מאוד, הרי אומרים שיש גשם לא בעונה זה מעיד על שהבורא לא מרוצה ממעשינו ארצה, האם זה נכון כי השנה ירד גשם במאי ואם כן מה ניתן לעשות למען לכפר על מעשינו! תודה מראש ושבוע מבורך

תשובה

שלום וברכה

1. תוכלי לעשות את חנוכת הבית בעצמך.

2. בעניין הגשם, ראשית יש לברר האם אכן הגשם הזיק או הועיל. ב. האם זה הזיק למי שלא שומר שמיטה או למי שכן שומר שמיטה. ג. באופן כללי יש לדעת שגשמים באייר מסוגלים לרפואות וישועות.

בהצלחה,