שאל את הרב - כללי

שירים ושמות

  • כ' סיון התשע"ה

שאלה

מותר לשמוע שרי עגבים באנגלים שאיני יודע מה אומר הזמר או בכ''ז זה משפיע לרעה האם יש בעיה שיקראו לאדם רק בשמו השני ויעשו אותו כשם ראשון תודה רבה

תשובה

לכבוד השואל,

א] יש לאסור לפחות משני טעמים:

1) כי יש מראית עין כלפי הרואים שחושבים שכן מבין; וכל האסור מחמת מראית עין אסור אפילו בחדרי חדרים.

2) כי כאשר נזכרים מושגים אלו בתוך השיר, אין ספק שתנועת המוזיקה המלוה תתאים לאותם מושגים הנזכרים להיפך מדרך התורה. לכן אין מוזיקה כזו מביא את האדם לידי עבודת הבורא, ובכך הוא עובר על מה שכתוב בשולחן ערוך סימן רלא.

ב] מותר ליקרא בשמו השני, פרט לכאשר קוראים אותו בבית כנסת, כגון לעלות לתורה, או כאשר מזכירים את שמו להתפלל עליו או לברכה.

ומ"מ, כפי מה שזכור לי,  דעת הרב זמיר כהן שליט"א שינסה להקרא בשמו השלם וכסדרו פעם אחת בשבוע, כגון בליל שבת או בשבת בבוקר, כדי שלא תשתכח שמו האמיתי.

בברכה,

רב נחום