אמונה

האם אחרי שאני אמות אחיה חיי נצח?

  • כ' סיון התשע"ה

שאלה

שלום רב יש לי שאלה האם אחרי שאני ימות אני יחיה חייה נצח ? הרי יש תחיית המתים והאדם חוזר לגוף מה בגוף הוא יחייה חיי נצח .? ושאלה שנייה אם יש טראליונים של בני אדם ויהודים מאז הדורות כולם חיים היום בעולם הבא .? ועוד יוולדו טרליונים .? זה מה שה' חפץ שהיה לו צבאו של טראליונים טראליונים .? ודבר שני האדם כולנו נחזור בסופו של דבר לאדם הראשון וכלנו ניצצות וכל מי שתיקן את עצמו יחזור לאדם הראשון תודה .

תשובה

שלום וברכה,

נשמתך תחיה לנצח, והיא תשוב לגופך בתחיית המתים כדי שתוכל לקיים מצוות בבית המקדש השלישי, בצורה מתוקנת ושלמה שתזכה את נשמתך ותקרב אותך לבורא עולם.
דעת הרמב"ם היא שלאחר תחיית המתים יחיו בני האדם שנים ארוכות, יזכו לקיים את המצוות בבית המקדש השלישי, ואז ימותו בכדי לשוב לחיות לנצח כנשמות בגן-עדן. אולם דעת רוב המפרשים היא שלאחר תחיית המתים העולם עצמו ישתנה, הגופים ישובו להיות קדושים וטהורים כבימי האדם הראשון, ונישאר להתקיים בגופנו בעולם שייהפך לרוחני ויתקדש.

ה' אינו מבקש צבא, אלא בנים ובנות שיוכל להטיב להם מהטבתו הגדולה והאינסופית.
הנשמות אינן אמורות לשוב להיות האדם הראשון. ה' רצה שיהיו הרבה נשמות, ושיזכו להטבה האלוקית.

כדי להבין את הנושא הזה, ונושאים נוספים על משמעות הבריאה, חפש בבקשה בגוגל את החוברת "שיחה גורלית".

בברכה,
דניאל בלס