הוועד העולמי

  • כ"א סיון התשע"ה

שאלה

שלום. עד לפני חודשיים היתה לי הוראת קבע לתרומה ל"וועד העולמי". לאחרונה כשהסתיימה תקופת התשלום פנו אליי ממוסד בשם"שוועת עניים" וטענו שהם אותו גוף כמו הוועד העולמי וביקשו שאמשיך את הוראת הקבע. שאלתי אם זה אכן אותו גוף והובטח לי שכן. לאחר שבוע התקשרו אליי מהוועד העולמי לגביי המשך התשלום וכשאמרתי להם שכבר המשכתי לתרום לגוף שנקרא שוועת עניים, הסבירו לי שזה לא שייך אליהם בכלל. אני מבולבל מאד מהעניין ולא רוצה שתרומתי ( צנועה ככל שתהיה ) תגיע למקומות לא נכונים. האם אתם יודעים משהו על עניין זה או שאתם יכולים לערוב לגוף אוסף תרומות כזה או אחר שאליו אוכל להעביר כספים לתרומה? תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

אינני מכיר את שני העמותות. מקצת חיפוש ובירור נראה שיש קצת בעיות בעמותות אלו. אינני חושד בכלום חלילה ואני רק מציין את מה שמצאתי.

ישנם עמותות רבות טובות. אני יכול להעיד על אירגון אהבת חסד שכל כולו מתן לעניים  1800572927