תורה ומדע

האם הזמן נברא?

  • כ"ג סיון התשע"ה

שאלה

שלום, האם הזמן ג"כ נברא ע"י הקב"ה? אם כן איך זה הגיוני? תודה!

תשובה

שלום וברכה,

ודאי שהזמן נברא על ידי הקב"ה.

זה הגיוני, מכיוון שהזמן הוא מוגבל, והבורא יתברך איננו מוגבל. ובורא שאינו מוגבל - מסוגל להגביל את הנבראים על ידו.

מבחינה מדעית, הזמן הוא למעשה המימד הרביעי של החומר, ופירוש הדבר שעם יצירת החומר, הבורא יצר גם את הזמן.
מבחינת הבורא יתברך אין זמן, ופירוש הדבר שהוא נמצא בעבר בהווה ובעתיד - בו זמנית. מבחינתו יתברך הוא תמיד רצה לברוא את העולם ואכן תמיד ברא אותו בפועל. אך אנו יצורים שמוגבלים לזמן, ולפיכך אנו תופסים את האירועים בתוך מרחב וזרימה של זמן.

להבנת הנושא לעומקו, אנא חפש בגוגל את המילים "שיחה גורלית". אני בטוח שתהנה מחוברת זו.

שלך בברכה,
דניאל בלס