האם מותר לכלה להשמיע מוזיקה כשהיא בשנת אבל על אביה

  • כ"ד סיון התשע"ה

שאלה

בע"ה אני עומדת להתחתן שבוע הבא, לצערי אבא שלי נפטר השבוע ואני יושבת שבעה, אני יודעת שלא דוחים את החתונה אבל השאלה שלי היא האם יהיה מותר מוזיקה בחתונה, הבנתי שהרב עובדיה יוסף התיר לשים מוזיקה ותזמורת כדי לשמח חתן וכלה, יש לציין שזו חתונה שנייה שלי ואני מתרגשת מאד לאחר מה שעברתי, האם מותר שיהיה תקליטן כדי לשמוח בשמחתינו והאם מותר לאימי ואחים שלי להיות נוכחים ולשמוע את השירים, אבי היה זמר וחזן ומאד אהב שירים ואני בטוחה שהוא רוצה בשמחתי, מה ההלכה לגבי זה ולגבי המשפחה שלי?

תשובה

שלום וברכה

מצטער שלא ענינו בזמן. אברך אותך במזל טוב ורו בנחת ונשמח לעמוד לרשותך בכל עניין.