זוגיות

חזרה בתשובה בלי הבעל

  • כ"ד סיון התשע"ה

שאלה

שלום. אני נשואה ובזמן אחרון אני מנסה לחזור בתשובה. הפסקתי לנסוע בשבת, התחלתי להתלבש צנוע וללכת למקווה, אבל בעלי לא רוצה לחזור בתשובה. הוא רואה טלוויזיה ומשתמש בפלאפון בשבת. זה מפריע לי. מאוד קשה לי להתמודד לבד. מה לעשות? איך אפשר לגרום לבעלי לשתף איתי פעולה?

תשובה

שלום וברכה

חשוב מאוד לתת לבעלך את המרווח שיוכל לעשות מה שהוא רוצה. לחץ שלך עליו לחזור בתשובה או לשנות משהו למען הדת שלך, יביא תגובה הפוכה. כמובן שאת לא יכולה לחטוא בעבורו, ולכן בוודאי אינך יכולה לחלל שבת או חלילה לקיים יחסים ללא טבילה, אבל אם הוא לא כופה עלייך לחטוא, אין לך להלחיצו כלל וכלל. ככל שהחבל יהיה משוחרר מצידך, יש יותר סיכוי להתחשבות מצידו בצרכים שלך, ובעז"ה שלום הבית שלך יהיה מעולה.

במשך הזמן הוא יראה את האושר שלך מכך שאת קשורה בבורא עולם, יראה שלא מפסידים כלום מקיום רצון ה', גם הוא יתעורר מעצמו להיות לצידך ולעזור לך, ובעז"ה אף הוא יחזור בתשובה שלימה.

נשמח לסייע לך עוד ככל הצורך.