שאל את הרב - כללי

מה עושים עם ציצית שלא נמצאת בשימוש

  • כ"ד סיון התשע"ה

שאלה

שלום,

ברצוני לדעת מה צריך לעשות עם ציצית ועם החוטים שקשורים לציצית במידה וכבר לא משתמשים בציצית מסיבה שהיא לא במידה הנכונה או שלא בטוחים שהחוטים של הציצית קשורים טוב או כשהחוטים נקרעו במכונת הכביסה.

תשובה

לכבוד השואל,

כל זמן שעיין הציציות ובגד הציצית כשר, אין לנהוג בו שום תשמיש דרך בזיון, וכן אין לזורקו לאשפה אפילו בתוך כיסוי. אם לא רוצים להשתמש בו יותר, הציציות צריכים לשים בגניזה והבגד ישים במקום הפקר (לא מקום מבוזה) ויכלה מאליו. ואם עדיין הציציות קשורים לבגד, אפשר לשים את הכל - הבגד עם הציצית - בתוך גניזה.

ציצית שנפסלו על ידי קריעה, עדיין צריכים לשימם בגניזה. ואם הבגד אינו מחובר להם, אפשר לשים את הבגד בתוך שקית שאינה שקופה, ולסוגרו הטיב, ולשים בתוך האשפה. ואם מחובר, אפשר כנ"ל לשים את הכל תוך הגניזה.

בברכה,

רב נחום