שאל את הרב - כללי

חלום על סבתא שקמה מבית העלמין

  • כ"ו סיון התשע"ה

שאלה

שלום כבוד הרב , יש לי חלום שחלמתי על סבתא שלי שנפטרה בד׳ בסיוון השנה שהיא קמה מהקבר שלה אמרה שיש לה 24 שעות ללכת לקבל דם ולחזור לקחנו אותה אני ואמא שלי לבית חולים חיכינו הרבה זמן ולאחר מכן סבתא שלי אמרה שהיא רוצה ללכת לבקר בבית שלה נכנסנו לבית היא עשתה לנו אוכל היא אכלה הרבה לא האמנו שהיא אוכלת כל כך המון ומהר אחרי מיכן כמה מהר הלכה לשירותים והקיא הכל שתפה פנים ורצה לחכות באוטו שניקח אותה לבית החולים לקבל דם כדהגעתי לבית חולים אני רואה את חבר שלי שי (שהוא בחיים) אני שואל אותו מההכתה עושה פה הוא אמר לי נתנו לו גם 24 שעות לקבל מנת דם אמרתי לו מהה גם אצה אני נימצא פה עם סבתא שלי שאלתי איתו מה קרה לך אז הוא אמר עשיתי תאונת דרכים לא האמנתי הייתי בשוק נגדתי לאחות שאלתי אותה מה קורה עם הדם של סבתא שלי אז היא אומרת תיגש לחדר ותיראה ממתינים שהשקית תתמלא נכנסתי לחדר אני רואה בחדר מגשים ממוספרים 10 הייתה סבתא שלי 11 היה רשום אחד בשם רמי ו12 היה רשום את שי חבר שלי ואני רואה הדם זורם לשקית אינפוזיה ... מלאו לסבתא שלי את הדם ובסוף אמרתי לשי שלום והחזרנו אותה אלינו הביתה עד למחרת ביום למחרת שי מתקשר אלי אמר לי כפאני רוצה ליראות אותך לפני שאני חותך הביתה יצאתי לקבלו אמר לי שהוא בא להיפרד ממני להגיד לי שלום התחבקנו ואמרתי לו בבכי שאני מצטער שלא הייתי איתו ברגעים הקשים היה לי ממש קשה הפרידה ממנו ... למחרת אפצהונאת סבתא שלי לבית העלמין נתנה לי חיבוק חזק ורצה לקבר עשתה שלום לי ולאמא שלי ולבנות דודות שלי בכינו כתוצאה מהפרידה נשכבה בקבר והזיזה את המצבה כאילו זה היה סמיחת פוך כבודו הייתי מעוניין בפיצרון החלום כי זה מתריד אותי

תשובה

שלום וברכה

נראה שסבתא מבקשת שתקיימו מצווה של 24 שעות שהיא תסייע לה מאוד מאוד בעולם האמת. המצווה שמקיימים 24 שעות האי מצוות השבת, סבתא מבקשת שתשמרו את השבת למענה וכך יהיה לה טוב בעולם האמת. אם יש לך לב חזק ראה http://sodot.tv/Site/ProDetile.asp?id=33&CategoryID=1&SubID=4