מי רצה להרוג את קין?

  • כ"ט סיון התשע"ה

שאלה

שלום רב, ביתי חזרה מבית הספר עם השאלה הבאה: לאחר שקין הרג את הבל, אלוקים שם לו אות במצחו למען שיראו אנשים וידעו שלא להורגו. על איזה אנשים מדובר? איזה אנשים היו באותו זמן כאשר קין והבל הם ילדיהם של אדם וחוה? אשמח לשמוע תשובה נכונה להעביר לביתי. תודה רבה.

תשובה

שלום וברכה

רבינו בחיי
 והיה כל מוצאי יהרגני. היה מפחד מקללת ה' יתברך והיה יודע כי מבורכיו יירשו ארץ ומקולליו יכרתו ועל כן היה ירא לנפשו מן המכשול והמגפה פן ימיתוהו הבהמות והחיות:

בהצלחה,