תורה ומדע

מסגרת תורנית או חילונית

  • כ"ט סיון התשע"ה

שאלה

שלום, אני לומדת בתיכון צבאי בתל אביב לאחרונה אני ממש נגעלת מהתנהגות התלמידים שם...הייתה לי הזדמנות לעבור לאולפנה בבאר יעקב אב ברגע האחרון ההורים לא הסכימו לי ... אני רוצה לחזור בתשובה אבל בבית הספר גם חובשי הכיפות בקושי מסורתיים חילונים ואתאיסטים אני היחידה מכל הבנות בבית הספר ששומרת נגיעה וממש ממש קשה לי.... עוד ימים ספורחם אני יוצאת לחופש ויש לי הזדמנות חד פעמית ובהחלט אחרונה להתקבל לאולפנה בבאר יעקב אבל אני מפחדת מאוד שארד בלימודים... מצד אחד ההורים לא רצו שאני יעבור לאולפנה לא כי הם נגד דת, יותר בגלל שאני ממש מצליחה בלימודים ברוך השם ובגלל שהרמה בתיכון בתל אביב יותר נמוכה מהאולפנה הם פוחדים שאדרדר בלימודים האמת אני לא יודעת מה לעשות!!! לאחרונה אני גם לא מצליחה בכלל לעבוד על המידות ולשלוט על הכעס שלי... הייתה לנו תוכנית נקיון אתמול ובבית הספר יש סטיגמה כזו שנשים אמורות לנקות ולעבוד וכל הדעות הקדומות האלה... לכן ממש התרגזתי כי מישהו אמר לי שאני אמורה לנקות מהר והתחלתי פשוט לצעוק בקולי קולות וחברות שלי פשוט היו בהלם אחרי התורנות היינו צריכים ללכת למסדר וראיתי שהתלמידים הולכים ופתאום המדריך יצא ואמר לנו לעמוד למסדר והתחלתי שוט לצרוח עליו כמו מטורפת...למזלי הוא אדם מתון ורגוע והוא לא הגיב בחזרה ואפילו הרגיע אותי אבל מה לעשות עם כל הזעם והכעס הזה אני לא רוצה לפרוק אותו על אחיי או על ההורים ???

תשובה

שלום וברכה

אשרייך שזכית להיות יראת ה' צדיקה העושה רצון קונה בלב שלם.

אמליץ לשוחח עם מדריכה שלנו טלפונית שתסייע לך בעז"ה לקבל החלטה מושכלת ונכונה להמשך החיים.

אם תרצי בכך נא לשלוח לי מייל חוזר ונשוב אילייך בעז"ה.

עלי והצליחי,