חברה והשקפה

צידוק הדין והרעת הדין

  • כ"ט סיון התשע"ה

שאלה

שלום, בזמן ש3 הנערים נחטפו שנה שעברה ועמ"י קיים תפילות גדולות, זיכוי הרבים וכד', בימים אלו היו בנות שעשו הפרשת חלה במרכז העיר ותוך כדי שרו שירים מתוך כוונה טובה. האם כמו שיש דברים שעוזרים לצידוק הדין יש דברים שיכולים לגרום להרעת הדין? גם אם נעשו בכוונה טובה (לאו דווקא במקרה זה, אלא בכל מקרה כמו ללעילוי נשמת)? תודה רבה!!!

תשובה

שלום וברכה

בוודאי שדברים מעין אלו יכולים להזיק יותר מאשר להועיל. אולם רק בורא עולם יודע מחשבות שוקל בפלס את מעשי האדם הטובים הם אם רעים ורק בורא עולם הוא המכריע בדברים אלו.