שאלות לחיים

  • ל' סיון התשע"ה

שאלה

1.איך הגיוני שתלמידי חכמים שמידותהם מתוקנות יכולים להוכיח את הציבור אם המשנה אומרת ש"כל הפוסל במומו פוסל" והריי לתלמיד חכם אמיתי שמידותיו מתוקנות הוא לא אמור להרגיש שהאנשים שמיתנהגים רע הם באמת מתנהגים רע אז רק לא מתוקנים יוכיחו לא מתוקנים? 2.האם מותר לי לומר לאדם את הדרך למקומות של חוסר צניעות כמו קניון ים מעורב ועוד אם הוא שואל כדי להיות מנומס אני עונה ואומר והאם כל העבירות שלו יהיו כאילו אני עשיתי אותם(והאם זה מצווה (דרך ארץ))? 3.לבישת הכובעים של היום שהם שטוחים מקדימה ובכלל כובעים אם סמל של מותג נבחר זה עבירה של הליכה במינהג הגואים? 4.האם מותר לטעם ממתקים בחנות שנותנת טעימות לאדם שמעוניין "אולי" לקנות את המוצר לאחר טעימה ואני טועם ולא קונה באותו רגע אלא אני אולי יקנה מתי שהוא בחיים מזה גניבה? 5.אך מסבירים את "החטא" של דוד המלך אם בת שבע שהוא שלח את אוריה לקרב כדי למוד תשובה שתוכיח שדוד המלך הוא לא חטא ? לומר לצוות הידברות תודה אני לא חושב שזה מספיק כדי להסביר עד כמה אני מודה לכם תודה....

תשובה

שלום וברכה

1. כל הפוסל במומו פוסל הכוונה היא לאדם שרגיל נניח לקרוא לכל אדם שבא איתו במגע "ממזר" או כל כינוי אחר, זה מראה שיש בו מום זה. אין לזה קשר למצוות הוכחה.

2. תאמר שאתה לא יודע ואתה לא מכיר.

3. אין איסור.

4. אסור.

5. http://www.hidabroot.org/he/video/59562

בהצלחה,