שאל את הרב - כללי

כובע מצחייה/קסקט בשבת

  • ג' תמוז התשע"ה

שאלה

כתוב בקיצור שולחן ערוך הרב עובדיה, דף תק, הלכות שבת. כובע מצחייה , שהמצחייה קשיחה ויש בה שמונה ס"מ. צריך לקצר. זאת אומרת שכובעי קסקט/ מצחייה רגילים המגיעים עם 8.5 ס"מ , אסורים בשבת?

תשובה

לכבוד השואל,

המובן מדברי הילקוט יוסף, שאם השוליים של הכובע קשיח, ועשויים להגן (ולא רק לנוי) כמו במצחייה, אז צריכים להיות פחות מטפח.

ואם השיעור של טפח הוא 8 ס"מ אז צריכים לקצרו כדי שלא יהא בו טפח.

ולכן קסקט מצחייה שארכו 8.5 ס"מ לא יהא מותר ללובשו בשבת (לשיטת הגר"ח נאה ז"ל בגודל טפח).

 בברכה,

רב נחום