תפילה וברכות

האם יש להמתין כמה ימים כדי לעשות קידוש לבנה במניין?

  • ד' תמוז התשע"ה

שאלה

האם יש לי לעשות קידוש לבנה עכשיו בלי מניין, או שכדאי להמתין עד מוצאי שבת כדי לקדש את הלבנה במניין? תודה רבה

תשובה

שלום רב,

יש להמתין כדי לקדש את הלבנה במניין עד ליל י' לחודש, ואם אתה יכול לקדשה עכשיו עם שלושה אנשים אין להמתין אפילו לליל י' לחודש כדי לאומרה במניין (ביאור הלכה סימן תכו סעיף ב ד"ה אלא).

אולם דעת הגר"ע יוסף זצ"ל בספר חזון עובדיה חנוכה (עמודים שסו-שסט) שכל שהגיע זמן ברכת הלבנה, עדיף להקדים ולקדשה ביחיד, מלהמתין לקדשה ציבור, כי העניין של "זריזין מקדימין למצוות" עדיף יותר מהעניין של "ברוב עם הדרת מלך". ומדבריו נראה, שאין להמתין אפילו עד ליל י' בחודש כדי לקדשה במניין, אלא כל שהגיע זמן ברכת הלבנה ואיננו מצליח למצוא מניין, יש לו לקדשה מיד ביחיד.

בברכה,

הלל מאירס