שאל את הרב - כללי

שעוני הגאולה

  • ח' תמוז התשע"ה

שאלה

שלום רב, הבנתי כי הרב הבבא סאלי זי"ע נתן לרב מרדכי אליהו זי"ע שעון כסף ושעון זהב שכאשר יגיעו לשעה ה12 תבוא הגאולה. כמו כן, הרב הבבא סאלי הביא לרב מרדכי אליהו גלימה שאתה יקבל את פני המשיח. שאלתי היא מה עם השעונים האלו כלומר אצל מי הם והאם חל שינוי? ואיך זה שהרב מרדכי אליהו מת אם היה צריך לקבל את פני המשיח (מי יקבל במקומו?) שאלה נוספת, אני קורא ספרים של הרב זמיר כמו "מסע אל האמת", "המהפך", "המכתב" של יצחק פנגר ועכשיו "משיח וגאולה" של הרב מנחם ברוד שליט"א. האם זה נקרא לימוד תורה (בהתחשב שאני בתהליך חזרה בתשובה וזו הרמה שלי). האם קריאה ספונטנית אך בטוחה במשך השבוע נחשב ל"קביעת עיתים לתורה" למרות שזה לא תמיד ביום מסוים אך עדיין קורה? תודה מראש.

תשובה

לכבוד השואל,

1. "שאלתי היא מה עם השעונים האלו כלומר אצל מי הם והאם חל שינוי?"

- ראה כאן בלינק:

https://www.hidabroot.org/he/article/137334

2. ואיך זה שהרב מרדכי אליהו מת אם היה צריך לקבל את פני המשיח (מי יקבל במקומו?)

- כל זמן שנקבע זמן או סימן לגאולה, הכונה שאלו הם זמנים המסוגלים יותר להביא את הגאולה - אם הכלל ישראל יעשו תשובה. ואם לא זוכים אז ממשיכים עד לזמן או מאורע הבא בעזרת השם (הסבר מהרב זמיר כהן שליט"א).

3. שאלה נוספת, אני קורא ספרים של הרב זמיר כמו "מסע אל האמת", "המהפך", "המכתב" של יצחק פנגר ועכשיו "משיח וגאולה" של הרב מנחם ברוד שליט"א. האם זה נקרא לימוד תורה (בהתחשב שאני בתהליך חזרה בתשובה וזו הרמה שלי).

- כן

4. האם קריאה ספונטנית אך בטוחה במשך השבוע נחשב ל"קביעת עיתים לתורה" למרות שזה לא תמיד ביום מסוים אך עדיין קורה?

- צריך לדקדק שתתקיים איזשהו לימוד (אפילו דבר אחד) בכל יום לפחות פעם אחת ובכל לילה לפחות פעם אחת.

בברכה,

רב נחום