סירטון על סיאנס שעירער ילדה

  • ט"ו תמוז התשע"ה

שאלה

שלום כבוד הרב (עדיפות לתשובה של הרב דניאל בלס), אני מאמינה בלי ספקות בבורא עולם ויש ילדה שאני מנסה לחזק והיא מראה שהיא בעניין אבל היא ראתה סרטון על סיאנס שקצת עירער אותה ואני לא יודעת מה לענות לה.. יש אפשרות שתענה לי בצורה שתבהיר לה את הדברים ? מקווה כמה שיותר מהר כדי שהיא תזכה לחזור לבורא עולם מהר.. זה הסרטון:

https://www.youtube.com/watch?v=l6J5rCzqy_A תודה רבה.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

אין להתרגש מסרטונים אלה, שנוצרו כחומר תעמולה בידי אתאיסטים במטרה להרחיק מן היהדות והאמת.

לגבי הסיאנס: אכן ישנה תופעה של שרלטנים רבים שמשקרים.
קודם כל בסיאנס הכוס לא אמורה לנוע מעצמה (למרות שיש סיפורים על מקרים כאלה, זה לא נפוץ). האנשים שעורכים את הסיאנס אמורים להניח את ידיהם על גבי הכוס ולהרגיש את תנועת הכוס, אך הם אלו שמזיזים את הכוס. המסרים שמגיעים באמצעות הסיאנס הם אלו שמעידים על אמיתות הסיאנס. לדוגמה מת שמספר היכן הוא חי ומי הוא היה, ולאחר מכן מגלים שהפרטים שמסר היו אמיתיים. נא ראי:
כמובן שאסור לעסוק בסיאנס, וחטא שכזה הוא חמור. גם קשה להוכיח את הסיאנס, כי הרי תמיד אפשר לטעון שהאנשים שערכו אותו משקרים בעדותם. ניתן להאמין בסיאנס רק אם ראינו עדויות מצולמות של אנשים שנראים לנו אמינים, ומספרים לנו על מסרים שקיבלו באמצעות הסיאנס, שלא היה ביכולתם לדעת לפני כן.

חשוב מאוד להבין, שההוכחות למציאות הנשמה לא מבוססות על "סיאנסים". נא ראי כאן:
וראי גם את התשובה הרוחנית:

אני חושב שבשביל לחזק אדם, צריך לדבר איתו קודם כל על היסודות האמיתיים של היהדות, שהם עיקרי האמונה. לשם כך אני מציע לך לקרוא את החוברת "שיחה גורלית" (חפשי בבקשה בגוגל את המילים "שיחה גורלית"). חשוב מאוד שתקראי חוברת קצרה זו עד סופה, כדי שתדעי מה להשיב על שאלות רבות וחשובות.

בברכה,
דניאל בלס