שאל את הרב - כללי

מה מהדברים הכי חשוב שהתחיל לעשות כשחוזרים בתשובה?

  • ט"ו תמוז התשע"ה

שאלה

שלום כבוד הרב. אני רוצה לחזור בתשובה אבל מאוד קשה לי . אני לא יודעת כלום על התורה באמת שאני צריכה להתחיל מהדברים הכי בסיסים שיש. מה אני צריכה לקחת על עצמי בהתחלה . מה מהדברים הכי חשוב שהתחיל לעשות. תודה.

תשובה

שלום וברכה

נשמח מאוד לסייע לך בדרכך הקדושה. אשרייך ואשרי חלקך שזכית לכך ובעז"ה תגיעי לדרך ה' בצורה מושלמת כראוי לבת ה'.

חשוב להתחיל בנטילת ידיים בבוקר מיד בקימה וכן להקפיד על אוכל כשר ושמירת שבת ואם את נשואה גם לשמור על טהרת המשפחה כראוי. כמובן שנשמח מאוד אם תרצי לסייע לך בהכרת ההלכות ובישום ההלכות בלווי מדריכה כרצונך. אם תרצי, נא לשלוח לי מס' טלפון ונשוב אילייך.

בהמשך ראוי מאוד לקבוע שיעור בספר קיצור שולחן ערוך (ראי כאן מהדורה מקוונת https://he.wikisource.org/wiki/%D7%A7%D7%99%D7%A6%D7%95%D7%A8_%D7%A9%D7%95%D7%9C%D7%97%D7%9F_%D7%A2%D7%A8%D7%95%D7%9A)  וללמוד בכל יום שני סעיפים ולהשתדל לקיים את כל מה שאת לומדת ונוגע לך. בכל שאלה ושאלה נשמח מאוד לסייע לך.