שבת

האם מותר לתפור בגדים בערב שבת?

  • ט"ו תמוז התשע"ה

שאלה

שלום כבוד הרב, האם מותר לתפור בגדים במכונת תפירה ביום שישי בבוקר עד חצות היום? תודה

תשובה

שלום רב,

מותר לתפור בגדים לפני חצות היום של ערב שבת.

מעיקר הדין האיסור לעשות מלאכה (ותפירה בכלל זה) ביום שישי הוא מזמן מנחה קטנה (נכון להיום זה יוצא בסביבות השעה 4:50, ויש לבדוק בלוח של אזור מגורייך), אלא אם כן מדובר בבגד שאת מתכוונת ללבוש בשבת (שלחן ערוך סימן רנא סעיפים א-ב, וחזון עובדיה שבת חלק א' עמוד מ).

בברכה,

הלל מאירס