שאל את הרב - כללי

מניעה מהריון

  • י"ז תמוז התשע"ה

שאלה

שלום רב, אני ואשתי לאחר לידה של שני ילדים תודה לשם יתברך,הגדול בן שנה וחמש והקטנה בת חודשיים. קשה לנו כרגע להביא ילד נוסף גם מהבחינה של לגדל אותו כי גם ככה כרגע הילדים יחסית בהפרשים צמודים וזה לא פשוט גם מהבחינה הפיסית ומנטלית. בנוסף, יש את הפן הכלכלי, אני ואשתי מרויחים ביחד בין 11000 ל115000 ש"ח שרק הגן לשני ילדים הוא 3800 לא כולל תוספות למינהם יש גם שכירות של 3500 כמובן לא כולל מסים. רצינו לדעת מה ניתן לעשות והאם ניתן לנקוט באמצעים למניעת הריון נוסף כרגע, כמובן בהתאם להלכה.

תשובה

לכבוד השואל,

סליחה על האיחור בתשובה.

התשובה לשאלות כאלו משתנה בהרבה בשינוי הפרטים בין משפחה למשפחה. לכן אע"פ שנראה מדבריך במכתב שהדבר נוטה שכן תוכלו לעשות מניעה כעת לששה חודשים, ואח"כ לברר שוב לפי מצבכם אצל מורה הוראה; אמנם, לא אוכל לפסוק בשבילכם בדבר זה.

לכן מן הצורך שתעשו קשר עם רב שנמצא בקירוב מקום לאיזורכם, או רב המבין אתכם ושהוא רב משפחתכם, ואיתו תתייעץ בהודעת כל הפרטים בכדי לקבל ממנו את הפסק למניעה.

ואסיים בברכה, שתזכו למצוא את השליח הנכון בשבילכם, ושתזכו לגדל את צאצאיכם עם רוב נחת יהודי.

רב נחום