שאל את הרב - כללי

מדוע הקב"ה ברא את העולם,הרי אלוקים הוא כל יכול..

  • כ' תמוז התשע"ה

שאלה

ראשית ברצוני לומר תודה לכל הבנים ואנשי הצוות שמחזיקים את האתר אין לכם מושג לכמה אנשים התהפכו החיים בזכות עבודת הקודש שאתם עושים. ברצוני לשאול מדוע אלוקים ברא את העולם? הרי אלוקים הוא כל יכול, אין סופי ואינו נזקק לכלום אז מה יש לו תועלת בבריאה זה מראה על איזה שהוא חיסרון בבורא. ומדוע לבנות עולם כל כך מדיוק ומסובך מה החשיבות של כל זה? תודה רבה.

תשובה

לכבוד השואל,

שאלה חשובה ביותר שאלת.

טעם הדבר מבואר בספר "דרך השם" לרבי משה חיים לוצאטו ז"ל.

בחלק א פרק ב אות ב הוא כותב, שהסיבה לבריאת העולם משום "דרך הטוב" - הדרך של הקב"ה שהוא שורש כל הטוב הנמצא, ושהוא "טוב" בעצם , הוא "להטיב" - גם לאחרים.

ולכן הוא יתברך ברא את כל העולם המורכב הזה בכדי להטיב לנו, ולתת לנו מן הטובה ההיא הנמצא אצלו יתברך, שהוא הטובה הכי גדולה שיכולה להימצא.

ראה שם ובספר מסילת ישרים תחילת פרק א ליותר הסבר.

בברכה, והלואי שנזכה לקבל את הטובה ממנו יתברך,

רב נחום